Hop til hovedindholdet

Erhvervshusene logo

Virtuel workshop // Tilbage til eksport på nye eller gamle markeder – kan du fjernstyre dit marked?


Dato og tid

Mandag d. 30. august 2021 kl. 09:00 til 11:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 30. august 2021 kl. 08:00

Sted

Online Online

Virtuel workshop // Tilbage til eksport på nye eller gamle markeder – kan du fjernstyre dit marked?


Arrangementsbeskrivelse

På det syvende smv PRO-webinar for ejerledere vil du få konkrete råd og indsigter fra eksperter, der har erfaring med at etablere sig på nye eksportmarkeder. 

Som følge af Covid-19 er dansk eksport stadig ramt af modvind. Eksporten falder og kan ikke helt slippe fri af coronakrisen. Hvordan kommer din virksomhed tilbage på eksportmarkedet og kan du fjernstyre dit marked gennem nye alliancer og partnerskaber?   

På workshoppen vi vil klæde dig på til at påbegynde, genoptage eller fortsætte dit eksporteventyr. Vi får besøg af eksperter, der vil dele ud af deres erfaringer, case-virksomheder der vil dele deres viden og indsigter samt specialister, der vil give dig værktøjer og metoder til selv at komme i gang. 

09:00 Check-in, velkomst og introduktion til Erhvervshusenes værditilbud 

Helena Carlsen, projektleder, Erhvervshus Sjælland 

Erhvervshusene kan tilbyde din virksomhed et tilpasset rådgivningsforløb og sparring gennem smv PRO-programmet. Helena vil kort fortælle om disse muligheder og hvordan din virksomhed kan få del i dem. 

09:05: Inspirationsoplæg: Ebbe Sands eksporteventyr 

Ebbe Sand, assisterende landstræner, Danmarks herrelandshold i fodbold 

Tidligere landsholdsspiller i fodbold Ebbe Sand har været på eksportmarkedet med noget helt andet end fodbold. Ambitionen var at åbne et danskdesignet og bæredygtigt sportscenter langt fra Danmark. Ebbe vil levere et inspirerende oplæg om en rejse og kombination af sport, eksport og bæredygtighed. En rejse med kulturelle forskelle, lange beslutningsprocesser, store investeringer og udfordringer langt fra Danmark.  

09:45 Fagligt oplæg: Grundig markedsanalyse er nøglen til succes 

Morten Siem Lynge, generalkonsul i Udenrigsministeriet med ansvar for North America – Water & Environment 

Hør Morten Siem Lynge fortælle om vigtigheden af markedsanalyser og hvordan det giver dig en forståelse af dine eksportmarkeder og dermed hvor du skal lægge dine kræfter. Hvordan står det til for danske virksomheder ude i verden i 2021 og ligger der en fordel i at kunne indgå i nye eksportalliancer? Morten vil i sit indlæg give dig et indblik i dansk eksport og de muligheder han ser efter Covid-19-nedlukningen.  

10:15 Kort pause 

10:20 Virksomhedscase: Suncil 

Lars Bjørn, direktør, Suncil 

Lars er direktør i solcellevirksomheden Suncil og vil her fortælle om Suncils eksportrejse, og hvordan de har samarbejdet med diverse internationale og nationale aktører om at skabe en sund international forretning. I sit oplæg vil Lars også komme ind på vigtigheden af stakeholder management og lobbyisme i forbindelse med etablering af internationale markeder. 

10:50 Opsamling og vidensdeling 
Opsamling på læring og udbytte af workshoppen. 
 
- Optionsworkshop - 
 
Kl. 11:00 –– få sparring og gode råd 

På denne mini-workshop fra 11:00-12:00 vil Lene Grønning give gode råd til hvordan man kan bruge lobbyarbejde i forbindelse med eksportfremstød og komme med sparring på konkrete problemstillinger i forbindelse med eksport. 

 

Workshoppen faciliteres af Teknologisk Institut. 

Partnerne bag smv PRO

Bag smv PRO står Danmarks seks Erhvervshuse, SMVdanmark og Center for Ejerledede Virksomheder v. Copenhagen Business School. Indsatsen er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Øvrige samarbejdspartnere


Kontaktinformationer til arrangør

Erhvervshusene

info@smvpro.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Erhvervshusene

info@smvpro.dk